tiistai 24. toukokuuta 2011

"piha" sunnittelua
Meillä kesä kukkii purkeissa. En ole mikään viherpeukalo, mutta tykkään laittaa kukkia kesäisin ruukkuihin. Kukkamaata en varmaan osaisi hoitaa ja hyötypuutarhakin taitaisi olla minulle ylivoimainen.

Talomme etupihan pohjoisen puoleiselle seinustalle arkkitehti on suunnitellut viherlaatikon. Kooltaan laatikko on 6m*1m eli muutama tai vähän useampikin"jutska" sinne mahtuu. Mitään kukkasipulijuttuja en halua, vaan helppohoitoista ja vihreää mielummin. Pitänee todennäköisesti turvautua ammattilaiseen istutuksia suunniteltaessa.

Laatikko ammottaa nyt tyhjänä (kuvassa ikkunan edessä ulkopuolella) odottaa maantäytettä eli soraa, minkä  päälle sitten multaa ja istutuket.
10 kommenttia:

 1. Ruukkuihin on tyytyminen täälläkin,mutta toisaalta en pidä sitä yhtään pahana. Teilläkin tuo iso kukkaruukku ajaa vallan kukkapenkin asemaa. Varmasti tulee kaunis. Meillä ei ole aikaakaan niin perusteelliseen puutarhan hoitoon kun haluaisin,joten hyötypuutarhat jää sitten vanhemmalla iälle. Ruukuissa on sekin hyväpuoli että voi olla pois,jos on altakastelusysteemi. Kesällä tuppaa lomat olla mielessä enemmän kuin kukat.

  VastaaPoista
 2. Meillä vähän samanmoinen laatikko tulossa ikkunoiden eteen, koko kans jotain metrin luokkaa mutta 10 pitkä. Sinne on jo valmiit suunnitelmat. Vihreää meillekin, kaikki kukat osaan vaan tappaa.

  VastaaPoista
 3. Samoilla suunnitelmilla Sokrutin eli mahdollisimman helppohoitoista haetaan täälläkin :) Meille ei tule nurmikkoa, takapiha jää luonnonvaraiseksi, jäkälää, sammalta, mustikan ja puolukanvarpuja sekä kalliota. Takapihan istutuksia siis ei myöskään tiedossa, vaan terasseille ruukkukukkia. Etupiha taasen laatoitetaan / asvaltoidaan viimeistään ensikesänä.

  RUMBO: Onko teillä mille ilmansuunnlle tuo laatikko? Ja saako udellä mitä vihreää on tulossa?

  VastaaPoista
 4. tässä mun suunnitelma:

  http://retromoderni.blogspot.com/2011/05/yli-10-m-kivipuutarha.html

  ja etelän puolella ollaan

  VastaaPoista
 5. eikun kahen metrin luokkaa se olikin se altaan syvyys

  VastaaPoista
 6. Ok, kiva. Toivottavastit laitat kuvia työ edetessä :)

  VastaaPoista
 7. Olipa ihana löytö tämä sinun blogisi eli saat taas uuden lukijan! Upea talo teillä, juuri sellainen josta haaveilen. Katsotaan milloin pääsemme rakentamaan.

  VastaaPoista
 8. Vielä toive:), voisiko blogiasi seurata bloglovin.com -sivuston kautta? On niin kätevä tapa.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Hanna.

  Katsotaan osaankohan rekisteröityä sinne? !

  VastaaPoista
 10. Ilman muuta teen postaustauksia kun pihahommat etenee.

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin.