keskiviikko 25. toukokuuta 2011

istutus-suunnitelmia viherlaatikoon


Ajatuksia ja ehdotuksiaKuunlilja sävähdyttää vihreydelläänValkoinen pioni valkosiuudellaan


Myös valkoinen hortenisa on upea ilmestys


kiviä, isoja ja pieniä valkoisia ja harmaitamuutama pallotuija tai joku muu ikivihreä voisi olla seassa tuomassa sitä vihreyttä lisää.

nämä kaikki ajatukset ovat siis vasta ehdotuksia puutarhasuunnittelijalle, sillä en yhtään tiedä sopivatko kasvit samaan laatikkoon. . . ja pohjoisen puolelle

Toiveena olisi vihreän puhuva viherlaatikko valkoisella kevennettynä ;)


--------------------------------------------------------------------------------------------------


Alla olevassa kuvassa pallotuijat 8-vuotiania (ostettiin ne tosi pienen kokoisena) edellisen omakotitalon pihassa, oudosti nuo kolme vasemmanpuoleisesta ovat muotoutuneet pilarimaisiksi, kun taas kaksi vasemmalla olevaa ovat suloisen pyöreitä. Kaikki siis istutettu samaan aikaan, eikä ole muotoiltu mitenkään.


2 kommenttia:

  1. Suunnitelmat kuulostaa oikein hyvältä. Pionit ja pallotuijat on minun lemppareita. Hauskat Barbabat on kasvanut noista sinun tuijista =)

    VastaaPoista
  2. RUMBO; täällä myös ai- van tietämätön mikä kasvi viihtyy minkäkin kanssa, siksi on pakko turvautua ammattilaiseen. Teillä säästyy moni euro, kun on tietäjiä suvussa, juuri kuilin miehen siskon maksaneen pelkästä suunnittelusta 800,00 eskoa, siis ilman kasveja vain piirrokset ja kasvien nimet. . . Kävin paikallisessa puutarhaliikeessä taas tänään, tiedustelin hieman viherlaatikon järkevää täyttöä. Sanottiin, että kasvi kuin kasvi ei tarvi enempää kuin 80cm maximissaa multaa. Joten täytämme laatikon pohjan soralla ja laitamme pääle multaa.

    Hanna, niin suunnitelmat ovat suunnitelmia, mutta saa nähdä pystyykö ne toteuttamaan. Eikö :D , aika oudon muotoisia! Tänään tuli ostettua yksi pionin alku, saas nähdä saanko sen kukkimaan. Sanoivat puutarhassa myös, että pioni ei kestä siirtämistä, eli minne sen istutat niin siinä pysyköön. Ei ole kuulemma kriittinen istutusmaasta, mutta auringosta tykkää. . . Nyt sitten mietin, että uskallanko istuttaa tuonne pohjoispuolelle?

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin.