torstai 7. huhtikuuta 2011

Tuunattu ruokapöytä ja sohvaOvat saapuneet kotiin, pöytä mustanpuhuvana ja sohva taas sai hieman vaaleamman peitteen päälleen.Alla kuva ennen mustaksi maalausta.
Mietin vielä, teetänkö lasin pöytätason päälle, pöly laseutuu mustalle pöydälle liian näkyvästi ja naarmuillekin pinta on ääreist arka. Tuunaus on muuten onnistunut, vaikka pitkään olen haaveillut valkoisesta pöydästä. Vanhaa pöytää maalari ei suostunut valkoiseksi maalaamaan. . . Tumma öljytty ja vahattu puu, kun ei millään meinaa peittyä maaliin, vaikka kuinka hioisi ja maalaisi. Nytkin tumma puu pilkottaa, ehkä hieman mustan maalin läpi kun oikein tarkkaan katsoo.

Tuolit on vielä vanhat samat ja kamalat (rikkinäiset). En oikein ole varma millaiset tuolit haluan, mutta mikäs tässä kiire. . . Monta muutakin epäkohtaa on talossa vielä kesken. . . Esim. Takka ja piippu edelleen asentamatta ja julkisivuelementeistä puhumattakaan. . .

Sohvan irtohuppujen uusimiseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Suorstaan aivan unelma, ehkä sohva on aavistuksen pieni isoon tilaan, mutta en haluakkaan täyttää joka nurkkaa huonekaluilla. Joten tämä menee varmasti vielä vuosia ( palvellut jo 10-vuotta).

Kuvassa ensin sohva ennen uutta verhoilua
ja jälkeen veroilun.Näin on viikko vierähtänyt muuttoluvasta ja vuokrakämppä on tyhjennetty siivoojia varten. Kodinhoitohuone on edelleen kesken, mutta ensiviikon aikana sekin valmistuu. Positiivista myös se, että elementti asentaja on löytynyt. . . Ehkä saamme vielä kesäksi ulkoakin kauniin talon.

7 kommenttia:

 1. Ruokapöytä ja sohva on onnistuneet osoitukset uudistamisesta.Oikein on upeat! Sohva on kauniin värinen kertakaikkiaan.

  Terveisiä Sadesää Kattilasta

  VastaaPoista
 2. Kiitos Katti, ja kuin myös sateisesta ilmasta täällä nautitaan (elättelee toivoa, että lumet sulaa nopeammin).

  VastaaPoista
 3. Upeita uudistuksia! Vierailin sattumalta blogissasi ja tulen varmasti uudestaan!

  VastaaPoista
 4. Niin kaunista! On se vain tuo betonipinta niin upea! Ja sohvan ja pöydän tuunauskin erittäin onnistuneita! Tykkään!

  VastaaPoista
 5. Elämää äitinä, kiitos! Tervetuloa uudestaan :)

  Saila kiitos, kyllä minustakin betoniseinä on kerrasaaan upea ei lainkaan tylsän harmaa miksi se usein määritellään ;)

  VastaaPoista
 6. Hei! Teillä on kaunis koti!
  Meillä taitaa olla tuo sama sohva, mutta peilikuvana.. olen tuskaillut päällisten kanssa.. Ovat niin pinttyneen likaiset, että huhhuh! Mistä hankit uuden verhoilun ja paljonko maksoi?

  VastaaPoista
 7. Hei Outi,

  Kiitos!

  Vepsäläinen myy meillä päin adean sohvaa ja vepsäläisen kautta hommattiin uudet päälliset, päälliset oli sattumoisin -15% alessa. Itseasiassa menimme ostamaan uutta sohvaa, mutta myyjän kysyessä mikä sohva meillä on? ja kun kerroimme, hän kysyi "mitä vikaa siinä on?" johon vastasin ei muuta kuin kamalaksi menneet päälliset. . . . hintahan riippuu paljolti siitä mitä kagasta haluaa? Nämä on muistaakseni metro -kangasta, sohva + rahi. En ihan varmaa hintaa muista, kun ostettiin myös nuita mup-kaapin osia. Olisko nuo irtohuput ollut yhteensä alle 700,00€ kannattaa pyytää tarjous. Uudet muovisuojat putkijalkoihin tuli takuuna, edelliset kun olivat menneet halki ja rikki, niin että tekivät ikävä jälkiä.

  Toki sohvalla ikää jo kymmenisen vuotta! Mutta tässä taas huomaa kun laatua ostaa saa varaosiakin vielä :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin.