tiistai 19. huhtikuuta 2011

Tarjoilun suunnitteluaSunnuntaina tein tuplasatsin simaa, eilen pullotin siman. Nyt vain odotellaan siman kypsymistä ja rusinoiden nousua. Eihän tässä ole kuin pari viikkoa vappuun, vaikka pääsiäinen juhlitaan ensin.Lasten kutsuilla tarjoilu painottuu pikkunaposteltavaan, sipsejä, poppareita, pipareita, karkkeja. Kakkua en tällä kertaa tee, sillä se on joka kerta jäänyt melkein koskemattomaksi lautasella. Pakkaseen varaan vielä jätskipuikot.

Lasten kutsuilla on heppateema, jo kutsusissa komeili kuivia hevosista (harmi, en huomannut ottaa kuvaa kutsuista) "Illan" ohjelmasta vastaa isoveli tyttöystävän kanssa, on yksisarvisen sarven asttelua sokkona, yksisarvisen pinjatan "rikkomista" sokkona, peilissiä ym. Lasten leikkejä, sekä pullonpyöritystä, niin, että jokainen saa piilottaa tuomansa lahjan ja synttärisankari joutuu etsimään.

Aikuiset tulevat sitten vuorostaan maanataina ja heille olen luvannut tarjota ruuan. Todennäköisesti se on jollain tapaa valmistettua kanaa tai lammasta. Vielä en ole varmaksi päättänyt. Lisukkeeksi vihersalaattia, perunaa tai risottoa. . . Jälkiruuakasi sitten kakkukahvit ja jotain muuta pientä makeaa.

Olen niin totaalisen kyllästynyt leipomaan sen seitsemää sorttia makiaa, ja sitten syön niitä itse seuraavan viikon raaskimatta heittää pois. Nyt siis vähemmän tai ainakin vähemmän sitä makeaa.

Niin ja maanataina aamusta paistamme siman seuraksi perinteiset munkit, sima ehtii juuri valmistua maanataille.


2 kommenttia:

  1. Meillä ei aikuisiin uppoa makia, vain suolainen. siks siihen panostakin enemmmän ja olin yllättynyt kun salaatti uppos piirakoiden kanssa kaikista parhaiten ;) Mutta se olikin niin hyvännäköinen salaatti ;)

    VastaaPoista
  2. Saman olen huomannut ihan yleisellä tasolla, ja kun ei itsekkään syö makeaa, niin on parempi laittaa jotain muuta tarjolle :) namskis millainen salaatti oli tarjolla?

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin.