lauantai 5. maaliskuuta 2011

Haaveilua ja pohdintaa ruokapöydäntuoleista

Valkoiset ruokapöydän tuolit, ei siis vieläkään mitään päätöksiä. Ehdottomasti ne pitäisi olla valkoiset, kait? mutta millaiset? Etteivät heti ole farkusinessä, naarmuissa tai saati kellastu. Muovia, alumiinia tai puuta, (nahkaa, kangasta, en oikeen lämpene) mikä olisi kestävin?

Pöytä kun on musta, niin valkoinen raikastaisi. Toisaalta vaikka nyt olen ihastunt melko umpinaisiin tuolimalleihin saattaisi jotkut kevytrakenteisemmat istua paremmin raskasrakenteisen massiivipuupöydän kanssa, hmmmmm.....................

Olen himoinnut Verer Pantonin muovisia tuoleja jo vuosia, mutta arvelluttaa tuo muovi sen sähköisyys. Saan aina sähköiskuja, ja inhoan niitä.

Eero Saarisen tulppaaneja, mutta kun ovat niin ääreist arvokkaat. Punasesta kankaasta en oikein välitä, valkoinen olisi liian arka, joten mustailla päällisillä menis, mutta materiaali on jotain villakangasta, jak!


 uusin ihastukseni on HAY:n About A Chair valkoisena käsinojilla mielummin.Harmittaa, kun tuossa valkoisessa käsinojallisessa mallissa on puun väriset jalat.


Tässä netistä poimittuna, jotain kevyempää- Forest Chair, löytyy monen erivärisävyisenä. Minun silmääni miellytti entiten valkoinen, kromi ja musta.Jännä kun näitä kuvia etsin netistä, niin tämä malli Forest alkoi vaikuttaa kivalta. Miettimään jäin, että jääköhän tosta reisiin mukavat painaumat ja pursuaako makkarat ikävästi raoista istuessa???
Kaikki kuvat netistä.

2 kommenttia:

 1. Todella hyviä pointteja perusteluissa. Samaa mieltä vaihtoehdoista.
  HAY:n About A Chair on minunkin mieleen eniten.

  Meillä on ihan Askon luonnonvalkoiset nahkaiset perustuolit, niilläkin yllättävän paljon hintaa. Tarvittiin 12kpl joten haaveet Eames tuoleista saa odottaa kymmenen vuotta.

  VastaaPoista
 2. Sokrutin: Tuo eames on kanssa hieno tuoli :)

  Se tuossa onkin, kun ruokäpöydän tuoleja ei osta vain yhtä vaan meilläkin ostoslistalla on 6 minimisään 8 mielellään, niin se kappale hintakin hieman vaikuttaa. Saati sitten kun ostaa 12 kpl :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin.