perjantai 25. helmikuuta 2011

Verhoista

Meillä ei ole koskaan ollut ikkunoissa verhoja (muistin syvistä sopukoista tuli mieleeni kyllä sittenkin yhdet verhot on tainnut olla. Nimittäin, 80-luvun lopun mustat sivuverhot ensimmäisessä vuokra-asunnossa. Näin se ympyrä taas sulkeutuu, silloin kaikki oli musta-valkoista, niin kuin melkein nytkin, nyt vain harmaalla lisättynä), sälekaihtimet ovat ajaneet asiansa.


Tällä hetkellä taloon ei ole tulossa sälekaihtimia. Käytäntö sitten kertoo tarvitaanko niitä?  Jos ja kun niitä verhoja sitten myöhemmin kaipailen on sälekaihdin varaus tehty ulos, kumpaankin talon päädyssä olevaan isoon julkisivuikkunaan eli sikäli mikäli tarvetta tulee ne asennetaan ulkopintaan ja toimivat sähköllä.


Meidän makuuhuoneen ikkuna on talon toisessa päädyssä oleva merelle avautuva iso ikkuna. Alakerran olohuoneen katto on ikkunan edustasta korkea, ja meidän makuuhuone on toisessa kerroksessa olohuoneen yläpuolella. Tähän ikkunaan olen eniten miettinyt jotain suojaa, ei niinkään näkymältä, vaan suojaa auringolta, eli ehkä ne ulkosälekaihtimet ovat jo ensikesän heiniä. 
Vessoissa ikkunat ovat niin korkealla, että eivät vaadi verhoja ja samoin saunan ja kylpyhuoneen. Kodinhoitohuoneessa verhoja tuskin tarvitaan. Ainoiksi verhollisiksi huoneiksi jäävät sitten lasten makuuhuoneen ikkunat ja jos tällä kertaa ei niitä sälekaihtimia laiteta olen kaavaillut makkareihin jotain laskosverhotyylistä. Mulla lyö kyllä niin tyhjää verhojen kanssa, että pitää varmaan ottaa yhteyttä aisantuntijaan.

kuva 1. tyttären makuuhuoneen ikkunakuva 2. pojan makuuhuoneen ikkunaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätit viestin.