tiistai 1. helmikuuta 2011

Valaistuksesta

Yläkerran yleisvalaistus toteuteteen halogeeneillä matriisimaisesti.

Upotettavat valaisimet kuivaan tilaan Prolicht Cave. Valaisimen mitat 90*90mm, upotusaukko 77*77,syvyys 95mm. Valaisimessa valolähteenä MR16 12V lamppu max 50W. Saatvana mustana, valkoisena ja hopeana.

Kosteiden tilojen valaisin valintamme on Prolicht Cave Double. Valaisimen mitat 90*180mm, upotusaukko 77*172, syvyys 95mm. Valaisimessa valolähteenä 2 kpl MR16 12V lamppuja max 50W. Saatavana  mustana,valkoisena ja hopeana.

Alakerran yleisvalaistus on tarkoitus toteuttaa ledinauhalla, kaattoon valuuvvaiheessa tehtyihin "uriin", jotka päällystetään maitolasilla tai vastaavalla ja varustetaan himmentimillä.
 Kuva alla katossa olevista urista.

Nuorimman neidin huoneeseen olen tilannut tämän ihastuttavan pöytävalaisimen KAUNIS PIENI ELÄMÄ- BLOGIN Annelta


Keskimmäisen huoneeseen olen kaavaillut valaisinta työpöydälle. Jac Jakobsenin suunnittelema arkkitehtivalaisinta (tai jotain samana tyyppistä). Ainutlaatuinen muotoilu ja tehokas valaistus. Tämä työpistevalaisin täyttää kaikki toimivan työvalaistuksen vaatimukset. Myynnissä mm. FinnishDesignShop -verkkokaupassa.Meiltä löytyy paffilaatikosta design Housen Stockholmin mini block -valaisin, jota myy ainakin tällä hetkellä Stockmann. Se on ollut yöpöydällä lukuvalonani, ehkä hankimme toisen sellaisen miehen yöpöydälle.

Ulkovaistuksesta ei ole vielä suunnitelmia, kuten ei pihasuunnitelmastakaan. Kunhan nyt päästäisiin  ensin muuttamaan taloon sisälle ja asettumaan kodiksi, niin ehkä sitten jaksaisi alkaa suunnitelemaan  :)


EERO AARNION Tuplakuplat pääsevät uskoakseni alakertaan olohuoneen puolelle.
Unohtamatta kaikkia ihania tuikkuja, kynttilöitä ja lyhtyjä. Kyllä meillä valoa varmasti löytyy, tunnelman mukaan.
2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan todella mielenkiintoisilta valaisinsuunnitelmilta! Tykkään ihan hirmuisesti kauniista katosta roikkuvista valaisimista, mutta kyllä toivoisin, että meilläkin olisi yleisvalaistus toteutettu juuri näin, piilotetusti. Jään kyllä innolla odottelemaan tuota alakerran led-valaisimien asennusta, meillä tosin ei ole katossa uria, joten taitaa olla mahdoton meille toteuttaa... Mitä kautta aiot hankkia mainitsemasi yläkerran halogeenit?

    VastaaPoista
  2. Kyllä aika mielenkiintoista, mutta kiitän tästäkin ratkaisusta arkkitehdin kekseliäisyyttä.

    Kaikki "kiinteät" valaistukset toimittaa meille Laatuvalo www.laatuvalo.fi

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin.