tiistai 15. helmikuuta 2011

Kodinhoitohuoneen seinälaatat


meinas vallaan unhettua, no onneksemme laaattaliikkeestä löytyi hyllystä perus valkoista kiiltävää laattaa kooltaan 25*40cm. Kodinhoitohuoneen kalusteet on samaa linjaa kuin keittiönkin kaapistot eli valkoiset ja vetimettömät. Kodinhotihuoneeseen tulee kaksimetrinen työtaso (valkoinen) ja metriset valkoiset korkeakiiloiset laatikostot sekä valkoinen liukuovokaapisto. Näin ollen myös khh:n seinälaattojen värivalintamme on valkoinen. Laatat tulevat myös suurimmaksi osaksi valkoisten kodinkoneiden taakse, joten sieltä ne eivät kauheasti esille pääse, kun peittyvät lähes kokonaan.


Kuvassa kodinhoitohuone oviaukolta käsin. Ikkunan eteen tulee mainitsemani kaksi metrinen taso ja alle 2*1 metrin  laatikostot. Ikkunan jälkeen kaksi metrinen liukuovikaapisto, joka jää alakuvassa vasemmalle seinustalle.

Ulko-ovesta oikealle syvennykseen tulee kodinkoneet, allas/allaslaatikosto, pesukone/kuivausrumpu = torni ja kuivauskaappi. Kuvassa etualalle jäävä pyykkikuilu saa myös laattapinnan, oikeastaan koko oikean puoleinen seinä pinnoitetaan laatoilla. Muut seinät jää raakabetonisiksi. Lattialaattahan on samaa mustaa 90*90 laattaa, kuin muuallakin alakerrassa.

Entisessä omakotitalossa meillä oli vähän sama linja, että yleiset tilat olivat samaa vaaleaa laattaa, vain eri kokoisina eli oli 30*30 laattaa keittiö/ruokailutila/ylä- ja alaaula + sisääntulo eteiset, 10*10 laattaa oli kodinhoitohuoneen lattia ja 5*5 laattaa sauan- ja kylpyhuoneen lattia ja seinät 10*10 valkoista laattaa sekä ylä- ja alakerran vessat valkosita mosaiikkia. Yläkerran vessaan teimme jo asuessamme muutoksen mustilla isoilla laatoilla ja tykästyin niihin kovasti.
Kuvassa vanhan omakotitalon alakerran aulatila.

Nyt emme halunneet tilkkutäkki efektiä, ja siksi valitsimme koko alakertaan saman lattialaatan. Toinen asisa miksi päädyimme näinkin suureen laattakokoon on, että laattalattian kiitollisuus kostautuu saumoissa, ne imevät kaiken lian ja p-skan. Joten mitä isompi laatta sitä vähemmän saumoja.


ps. Tällä hetkellä kodinhoitohuone on täynnä roskasäkkejä niin kuin kuvasta näkyi. Jokaisessa pussissa on "eri" rakennusjätettä, on villaa, pahvia, muovia, terästä jne.... näin roskia viedessä säästyy lajittelulta. Ja ainahn me roskat lajitellaan, eikö?

2 kommenttia:

 1. Kodinhoitohuoneen suunnitelma kuulostaa tosi toimivalta :) ja ihanat näkymät, siinä viikata pyykkiä.
  Miten teillä kaadot tehdään tuolla isolla laatalla? Vai tuleeko lattiakaivoa?
  Meillä ei varmasti olisi laatoittaja suostunut laatoittamaan :D

  VastaaPoista
 2. Tosiaan toivon, että olisi toimiva, ja oon samaa mieltä, että parasta on tuo maisema :)

  Lattiakaivo tulee, mutta ihan seinän viereen asennettava unidrain. Tämän unidrain kaivon ja kaadon pystyy tekemään isoillakin laatoilla.

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin.