keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Keittiön suunnittelusta & sisutuksesta

Löydän itseni aina uudestaan ja uudestaan ihastelemasta yksinkertaisia pelkistettyjä keittiöitä. Kolmatta keittiötämme Villa-Anneen suunniteltaessa päädyin ehkä askelta vielä pelkistetympään koko valkoiseen keittiöön. Meillä on aina ollut valkoinen keittiö, siihen ei kyllästy ikinä. Ensimmäisessä kodissa rintamamiestalossa -90 -luvun alussa meillä oli hyvin pelkisetty keittiö aikaan nähden, kaikki kaapin ovet mattavalkosia pienellä ohuilla raidoilla maalaismaiseen tyyliin, tasot olivat myös valkoiset ja vetimet suoraviivaiset. Valitettavasti kaikki valokuva-albumit ovat muutolaatikoissa, olisin laittanut kuvan mikäli se olisi ollut mahdollista.

Toisesta keittiöstämme löytyy kuva alla •Haaveena täysin valkoinen keittiö. Ihastuin 2000-luvulla vetolaatikoihin, niin että silloisessa keittiössä metrisiä vetolaatikoita olikin sitten 5 kohdassa. Kaksi koremapaa ja yksi matala metrinen laatikko oli päällekäin. Laatikot ovat ihania, helppo pitää siistinä ja kaikki käden ulottuvilla. Kaikki koneet olivat edellisessä keittiössä  rosteria (enää en kyllä huolisi). Tasojen pinta jalopuuta (merbau) ja mustaa kiveä, jota mietin ensin myös tulevaan keittiöön).  Puisiin työtasoihin kylästyin, olen niin valkoisen, harmaan ja mustan ystävä :)

Tulevasta keittiöstämme olen laittanut suunnittelukuvia samasieen aikaisemmin julkaistuun juttuun.•Haaveena täysin valkoinen keittiö. Suunnittelussa meillä tärkeintä oli keittiön minimalistisuus unohtamatta toimivuutta.  Tässä alla vähän uudempi kuva muutosten jälkeen. Ainoa huoli on tulevan keittiön suhteen keittiökaappien minimaalinen määrä. No onneksi olen varautunut isohkoon kodinhoitohuoneeseen, että saan kaikki purkit ja purnukat mahtumaan. Toisaalta nyt on hyvä aika luopua kaikesta turhasta kaapin täytteestä. Ja ottaa vastaisuudessakin vähän samanlainen käytäntö kehiin, kuin vaatteidenkin kanssa. Eli  inventoin joka vuosi vaatteet, siirrän ne ei mileuisat ja vähemmän käyteyt ylähyllylle ja jos en seuraavan inventoinnin aikana noin vuoteen ole niitä ylähyllyltä kaivanut esiin lähtevät ne kiertoon.


Yllä olevasta kuvasta vielä muutama sana. Keittiön vasemmalle sivulle jää lasinen seinäelmentti ikkuna, ikkunan edestä keittiön vasemmasta sivusta kulkee myös portaat yläkertaan. Keittiö tulee ns. avoimeen tilaan jatkuen kuvasta oikealle ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Edelliseesä omakotilalossa meillä oli samalla tavalla kaikki kolme tilaa samssa vain olohoune oli muutaman askeleen alempana. Kerran hyväksi havaittu jatkuu siis myös uudessa kodissa. Keittiön asennus on sovittu viikolle 9, nyt jännitämme lattialaattojen suhteen, että saadaanko lattiat laatoitettua sitä ennen vai vieläkö pitää siirtää kerran keittiön asennusta.

Seuraavat kuvat lupaan asennusvaiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätit viestin.