perjantai 21. tammikuuta 2011

Sisustusta -vanhoilla huonekaluillaMeillä ei ole sisustus-suunnittelijaa  koska,
 a) omaan hyvin vahvat mielipiteet, b) oma sisutusmakuni on selkeä ja erittäin minimalistinen. 

Vaikka olen saanut vääntää arkkitehdin kanssa välillä kättä siitä mitä meille tulee ja ei tule. Olen ollut erittäinen tyytyväinen häneen. Kaikkein kiivaimpien keskustelujen aikana olen esittänyt hänelle kysymyksen, että kumpi tänne muuttaa minä vai hän?  Todellisuudessa tulemme hyvin toimeen ja omaamme pelottavankin samanlaisen maun. Mieheni milelestä liian kalliin :) Mutta mutta, on ollut ihana tehdä yhteistyötä ihmisen kanssa joka ajattelee asioita samalla tavalla ja ehkä myös osaa lukea asiakastaan ja kuunnella :)


Meillä ei ole tarkoitus missään nimessä sisustaa koko kotia uudelleen, vaan vanhat ja hyvät huonekalut löytävät edelleen paikkansa myös uudessa kodissa.Olohuoneessa tulemme näkemään edelleen niin rakkaan, vaikkain jo hieman kulahtaneen
mustalla alcantaralla verhoillun  Adean -Camp moduulisohvan. Se tulee olemaan olohuoneessamme kunniapaikalla. Tässä alla kuva sohvasta vanhassa kodissa.

Adean Wave -divaanista (kuva alla) miellään jo luopuisin, mutta kaipa sekin raahataan uuteen kotiin jos ei muualta sijaa saa.

Kuvassa näkyvä Eero Aarnion Tuplakupla on NIIN ihana, että se saa arvoisensa paikan myös uudesta kodista. Meiltä löytyy myös keskikokoisena samainen valaisin, sen paikka on ollut nuorimman neidin huoneessa, mutta voi olla, että se saa uuden paikan uudessa kodissa.Muurame työpöytä (kuva netistä).


Minulla on valkoinen Muuramen työpöytä, ei ehkä ihan samanlainen kuin yllä olevassa kuvassa, vaan yhdellä laatikostolla ja pöytälevyssä on toisessa päässä "jalka".  Myös musta Salli  -satulatuoli siirtyy uuteen kotiin työpöytäni viereen.


Salli Satulatuoli (kuva netistä).


Vanha massiivipuinen ruokapöytä on tällä hetkellä restauroitavana, vielä emme ole nähneet sitä, mutta pöytä on hiottu ja petsattu mustaksi. Mielenkiinnolla odotan ensikohtaamistamme :)
Kuvassa pöytä vanhassa kodissa luonnollisessa värissään (puu on merbeu). Kattaus on tyttären prinsessa lastenkutsujen tiimoilta katettuna.

Nuo kuvassa näkyvät tuolit siirtyvät myös todennäköisesti uuteen kotiin, vaikka hakusessa on uudet tuolit. Nämä vanhat kuvassa olevat tuolit eivät ole enää ihan kuosissaan, nahkaiset saumat ovat auenneet tikkauksista.


Vanhoilla kalusteilla siis mennään suuremmilta osin.

Ja toki Eero Aarnion suunnittelema PUU (valkoinen) pääsee myös uuteen kotiin.
Kuva netistä Martela


Eikä pidä unohtaa, että nuorimman neidin huoneeseen pääsevät edelleen aina yhtä ihanat Eero Aarnion Puppyt L ja S -kokoisena.Kuvassa koko STässä vielä muutama kuva vanhasta kodistamme, näiden kuvien jälkeen keskitytään vain uuteen kotiin ja projektiin.


Tässä kuvaa yläkerran kylphuoneesta, pelkkää mustaa laattaa ja lasitiiltä tuomassa valoa.
Suihku & hana Vola, allas durat
Jaa-a, mitä sitä vielä näyttäisi vanhasta kodista????

Kuva on alakerran aulasta, josta oli käynti lastenhuoneisiin, kylpy- ja saunaosastolle sekä kodinhoitohuoneeseen, että vessaan. Ja kuvasta tuli mieleeni, että kaipa tämäkin sohva jostain paikkansa löytää ?

Tämä kuva on kylpyhuoneesta ja tosiaan se oli aikas iso, neliöitä lähemmäs 20 saunan ja pukeutumistilan kanssa. Oikealle kuvasta pois jää vielä poreamme. Lisäksi tila sisältää pukeutumistilan, joka jää kuvassa näkyvän vasemmassa reunassa olevan lasitiiliseinän taakse.
Tämä kuva on rappukäytävästä merbaupuiset rappuset oli ihan omaaa suunittelua rautaisen vaakakaiteen kanssa. Nyt jo siis historiaa, sillä tuollaisia kaiteita ei saa enää tehdä tai ei ainakaan uusissa kohetissa.

Seuraavat kuvat kaulsteista sitten uuden kodin sisutuksessa. Niitä kuvia odotellessa, eikö?


7 kommenttia:

 1. No siis kieli pitkällä ootan kuvia uudesta kodistanne :)
  Teillä on paljon sellaisia elementtejä sisustuksessanne mistä pidän kovasti.Esim TuplaKupla on tottavie ihana.Salli satulatuoli on myös huippu!
  Teillä on tuo vanha koti ollut niin kaunis ja tyylikäs! Oikeasti tarkoitan vilpittömästi sitä. Miten kummassa siitä on raaskinut luopua??:)

  VastaaPoista
 2. Katti, kiitos kauniista sanoistasi ja uskon, että tarkoitat mitä sanot.

  Palatakseni tuohon kommettiisi, että miten olemme raaskineet luopua voin vain todeta, että aikansa kutakin. Luopuminen on myös puhdistavaa :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin ootan kuvia uudesta kieli pitkällä :D.

  Mietin kattisen tavoin ihan samaa, että miksikäs siitä vanhasta talosta luovuittekaan, mutta kun kattelen uuden maisemia, en ihmettele :-P ja X (en tiedä oletko paikan ilmoittanut täällä?) on varmasti mukava paikka asua.

  Joku sai kauniin kodin entisestänne.

  Mun täytyy kanssa sanoa, että tuo selkeys on makuuni. Ihan kaikesta ei nyt kukaan koskaan toisen kotona (tai edes omassa kotonaan) pidä, mutta ei tarttekaan. Ite katon yleensä sellasta yleisilmettä ja hyvä maku sinulla.

  Ruokapöydästä tulee varmasti upea. Sitä kuvaa odotan. Olen nimittäin ruokapöytäfriikki (juu, itelläni ei ole sellasta, kun haluaisin, lottovoittoa odotellessa :D) ja pidän kodin tärkeimpänä kalusteena ruokapöytää. Toki sänkykin on, mutta jos se jätetään ulkopuolelle.
  Nyt en tykkää meidän viritelmistä, mutta ehkä sitten myöhemmin saan (ja löydän) mieleiseni. :-)

  Tosi hienoa, että olet pystynyt hyödyntämään vanhaa sisustusta noinkin paljon. Sellaisia aikaan ja paikkaan sidottuja kalusteita olisikin vaikeampi sijoittaa. Onnistuneita hankintoja olet siis tehnyt.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kyllä selkeys ja suoraviivaisuus on avainsanoja sisutuksessamme, mutta silti ihailen aina maalaisromattista siustsusta, vaikka itselleni en sitä haluakkaan.

  Meidän sisutuksessa pitää olla siivoamisen helppoutta, ei liikaa tavara, vaan mielummin liian vähän. Näi siivouskin sujuu kuin tanssi.

  Kamalin kohta kotona on työpöytäni, se on aina täynnä tavaraa, vaikka kuinka yritän pitää sen siistinä, plääh. Ikuinen savotta! Säilytysrakaisuja kaipaan ehdottomasti eniten työpisteeneeni. Sillä vielä menee aikaa ennen kuin saan oman työhuoneen.


  Mukavaa viikonloppua Tanja!

  VastaaPoista
 5. Mulla tarvitsee jokaiselle tavaralle olla oma paikkansa... inhoan jos papereita ja muuta sälää on esillä. Tämä ei valitettavasti ole mennyt perille meillä muille :D.

  Siivoamisen helppous onkin a ja o. Muuttojen keskellä sen olen huomannut, etten osaa oikein siivota silloin ja pyörin eksyksissä.

  Mulla on kotona aina sellanen "romukaappi, johon on kerätty tavarat, jotka eivät sovi mihinkään järjestykseen muihin kaappeihin tai niille ei ole omaa paikkaa. Se kaappi saa näyttää miltä näyttää. :D

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näytti vanhassa, uudessa varmasti vielä paremmalta!
  Jotenkin ihanan hellyyttävä tuo teidän kylppäritilakuva, jossa luksuskylpyhuoneessa suloinen vihreä pikku-vanna :D Ihana!

  VastaaPoista
 7. Hellyttävä ja perintösellainen :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin.