lauantai 29. tammikuuta 2011

Listaton ja "johdoton" talo

Olen aina "inhonnut" seinäsähköpistorasioita, pistorasiat ovat välttämättömiä, mutta varsinkin johdot on aina tiellä ja ne pitää saada mielellään piiloon esim.huonekalujen taakse. Siivotessa se huonekalujen takana oleva johtohirvitys tulee aina tielle. Taloprojektin suunnitteluvaiheessa tämä asia oli tärkeimmästä päästä ja sen myös esitimme arkkitehdille.

No mitä tämä sitten konkreettisesti tarkoittaa? Sitä, että meillä ei ole pistorasioita lainkaan näkyvillä. Kaikki sähköt kulkevat seinän ja lattian rajassa kotelossa, koteloihin tulee kannet ja pistorasiat asennetaan koteloiden sisälle näin vain johto tulee ulos kanteen tehdystä reijästä. Ja  seinänvierustat pysyvät jalkalistattomina. Keittiön pistoarsiat tullaan  upottamaan saarrekeeseen, samoin khh:n pistorasiat työtasoon. Ainoastaan vessoissa on yhdet pistorasiat seinillä, kun niihin emme halunneet taas tasoja, vessoihin tulee pelkät altaat ja allaskaapit.


Hieman minua on alkanut asia hirvittämään, että miten ne sitten käytännössä toimivat ja miten istuvat lattian kanssa.  Tässä alla kuva, miltä ne nyt näyttävät aivan raakileina. Eli tuo piirämäni punainen viiva lattiassa on se raja mistä valuuhun jätetty ura kotelolle alkaa.Seuraavaksi on tarkoitus kiinnittää alumiininen kotelo uraan.. Koteloon sisään asennetaan sähköjohdot ja pistorasiat sekä keskuspölyimurin suuaukko ja kaiken tämän päälle kansi.

1 kommentti:

Kiitos, kun jätit viestin.