keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Hieman tietoa talon "historiasta" ja rakennustavasta

Kunnianhimoinen hankkeemme Villa-Anne tehdään betonista paikalleen valamalla. Tämä idea syntyi jo ennen kuin meillä oli tietoa ketä suunnittelisi talomme piirustukset tai, että meillä olisi edes sellaista tonttia minne tällaisen talon saisi rakentaa. Kyllä luit oikein, minne saisi tällaisen talon rakentaa. Nimittäin siihenkin törmäsimme. Melkein varmat tonttikaupat syksyllä 2007 peruuntuivat, kun vaadimme saada esittää silloisen tontin sijainti kunnan rakennuslautakunnalle ensin visiomme talosta ennen kuin ostaisimme/lunastaisimme tarjouskilpailussa "saamamme" tontin. Hyvä, että vaadimme, sillä rakennuslautakunnan mielipide oli yksimielinen, että sellaista taloa ei  kunnan asuinalueelle saisi rakentaa ja näin myös tonttikaupat peruuntuivat sen kunnan osalta. Onni onnettomuudessa, nykyinen tonttimme sijaitsee huomattavasti paremmalla paikalla.


Kuva josta idea ja inspiraatio lähti on alla, Talo Särössä. Tämän erittäin yksinkertaisen ja avoimen pohjapiirroksen mukaan toetutettu talo teki minuun ja mieheeni lähtemättömän vaiktuksen. Talon rakenne on teräsbetonia ja sen meren puoleinen julkisivu on kokonaan lasia. Sisäpuolella kaksi avaraa tilakokonaisuutta, -keittiö, ruokailuhuone ja olohuone alakerrassa, sekä yläkerrassa, -kaksi makuuhunotetta.


Tämän kuvan perusteella aloimme hakemaan tietoa rakennustavasta ym. netistä ja törmäsimme sivustoon http://www.betonitalo.fi/  Sivuilta saimme paljon tietoa ja löysimme talomme suunnitelleen arkkitehdin tiedot samaisilta sivuilta, joka sattui olemaan myös miehelleni ennestään tuttu. Joten jotta projekti saatiin alkuun otimme yhteyttä arkkitehtiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätit viestin.