perjantai 14. tammikuuta 2011

Haaveilusta arkeen ja raksan edistymiseen


Yläkerran väliseinät valmiina.
Tämä kuva on otettu yläkertaan "kulkevien" (siis vielä ei ole mitään rappuisa) rappusten yläpäästä, käytävän päähän tulee valkoinen liukuovikaapisto, käytävän päästä on käynti vessaan (oikealla) ja kylpyhuoneeseen sekä saunaan (vasemmalla).Samasta kohdasta otettu kuva, mutta nyt toiseen suuntaan, oikealle jää käynnit lasten huoneisiin (oviaukkoja ei näy kuvassa) ja käytävän loputtua on meidän makuuhuone.
Yläkuvassa ensimmäinen lasten makuuhuone ja alakuvassa toinen. Molemmat huoneet ovat melko pieniä, vain noin 9 neliötä. Kaikkiin makuuhuoneisiin tulee liukuovet, joten ovet eivät tule viemään tilaa huoneista.

Nyt huoneet näyttää minusta, ehkä liiankin pieniltä, mutta uskon, että kun ne on sisustettu ne näyttävät isommilta ja ovat ok. Makuuhuoneiden väliseinät ovat ns. kevytväliseinät. Ja ne on tehty sillä periaatteella, että ne voidaan purkaa elämän tilanteiden muuttuessa. Näin esim. nuorimmainen voi saada tulevaisuudessa isomman huoneen (mikä tarkoittaa isosiskon tai veljen muuttoa pois kotoa) jos huoneiden välinen väliseinä puretaan.

 Edellisessä omakotitalossa meillä lasten makuuhuoneet olivat aivan turhan isot n. 15 neliötä ja ne osoittautuivat taas turhan suuriksi. Sillä melkein aina läksyt tehtiin ruokapöydän ääressä ja leikit pystytettiin aulaan tai johonkin muualle, mutta harvoin omaan huoneeseen.3 kommenttia:

 1. Aattelinkin tossa lukiessani, että teillä varmasti kaksi makuuhuonetta vapautuu lähivuosina. Mekin Suomen talomme tulevaa remonttia mietitään niin, että vain meille kahdelle. Lapset kattelivat ihan jäkyttyneenä, kunnes tajusivat, että näinpä, tuskin tulevat sinne sitten vuosien päästä koskaan muuttamaan :D.

  Noi maisemat: WOW! (yhessä kuvassa taas vilahtelee)

  VastaaPoista
 2. Kyllä siellä pilkahtaa tosiaan aika ihana maisema. Pappa purki eilen vielä telineet ikkunan edetsä pois, kun kivijärven miehet kävivät keskiviikkona asentamassa ehjän lasin haljenneen tilalle.

  Tänään kun kävin moikkaamassa pappa tuli suustani tuo sama WOW ja ihastunut huokaus. Jännä miten ne telineet rikkoivat NIIN KAUNIIN MAISEMAN, mutta nyt naatitaan :)

  VastaaPoista
 3. Kohta projekti lähestyy loppuaan. Ajattele Anne... saat nauttia tuosta näkymästä ja unelmatalostasi ihan joka päivä <3

  Unelmien toteutumiseen kannattaa luottaa :-)

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätit viestin.